Olausson Group

F12 på äventyr i Göteborg

F12 på äventyr i Göteborg

9-manna test hos Jitex.
F12 begav sig i arla morgonstund iväg till Mölndal för besök i Jitex´s "Pröva på cup", som handlade om att känna på nästa års spelformer.
För oss närmare bestämt spel i 9-manna. Visserligen har vi testat på denna spelform tidigt i år. Då i Giffcupen där vi vann B-finalen, men för många spelare var detta allra första bekantskapen på stor plan. Nyttigt och kul!

4 matcher spelade vi under dagen på Åbyvallen där både kiosk, grillade hamburgare och bra domare fanns till förfogande.
Jitex arrangerade och vi som klubbar har faktiskt Pia Sundhage som gemensam nämnare :)
En annan nämnare är att båda klubbars A-lag spelar i Div 1 2017 där Jitex olyckligt förlorade kvalet till Elitettan i år, medans FKIK blev en lycklig kvalvinnare istället. I en ideal värld kan man tycka att seriesegrare skall flyttas upp med automatik...

Vädret var visserligen inte helt perfekt men kyla och lite regn är inget som trotsar våra tjejer, som visade på god inställning med bra humör!

Här följer referat:

FKIK-Stenkullen 0-1
Första halvlek är mindre bra från vår sida och Lerumslaget kan rättvist trycka dit ett distansskott i mål.
Om det var morgontrötthet, nervositet eller sviter av resan vet vi inte, men det är ett helt annat lag som äntrar plan i 2:a halvlek!
Nu jämnt spel och vi skapar flera halvchanser. Den bästa chansen får Rowa, vars tunga skott räddas av en försvarsspelares rygg vid mållinjen.

FKIK-Näset 3-0
Näset är en stor fotbollsklubb belägen i Västra Frölunda ute vid havet. Här gör vi dagens bästa insats. Fint och bra spel i båda halvlekar!
Vi får en drömstart då Isabella, tidigt i matchen, vackert skruvar in en frispark direkt i mål. 1-0 i halvlek.
Det fina spelet fortsätter i 2:a halvlek och resulterar i ytterligare 2 vackra fotbollsmål:
2-0 på hörna. Mycket bra slagen av Klara och lika bra avslutat av Rebecca, som via en halvvolley får direktträff på hörnan rätt i mål.
3-0 via Nellies frispelning av vår snabba Fanny, som distinkt placerar in bollen via stolpen.

Jitex-FKIK 0-1
Ja, Jitex som förening behöver knappast presenteras, men klubben är en av de mest framgångsrika i svensk damfotboll för den som inte har koll...
Första halvlek blir inte bra från vår sida, för mycket "tjong utan kontroll", men dock spelar vi väldigt bra försvarsspel. Jitex är väl utvecklade i 9-manna märker vi och håller bra bredd i spelet. Deras vänsterytter skapade en hel del oreda för oss...
Andra halvlek är betydligt bättre från vår sida och vi lyckas med mer passningsinriktat spel på plan. Till slut lyckas vi även göra mål.
Anfallare Tea ligger bakom det hela då hon ojuste trycks ner i ett anfall. Rebecca tar frisparken. De flesta tror nog på inlägg men det blir en bra träff rätt i nätmaskorna...
En seger efter en bra genomförd match av tjejerna.

FKIK-Zenith 0-3
Denna match vinner Torslandalaget helt rättvist. En lång dag sätter sina spår, och vi lyckas inte få den sista ansträngningen som krävs mot ett så här bra lag. 
Zenith var ett välvuxet lag med mycket bra fysik. De skapade flera chanser med bra löpningar genom vårt försvar.
Vi hängde dock med bra i början och kunde mäta oss stundtals med detta duktiga fotbollslag. Vi var inte utan chanser, men de var få. Bästa chansen blir Rowas skott som tar i stolpen.

Summering
Vi ledare är mycket nöjda med hur alla våra fotbollsspelare presterar i turneringen! Bra inställning och glada miner. Sånt gillar vi!!
Extra plus till vårt försvar som fungerade gediget och bra!
Emma i målet vill vi också hylla för sin bästa insats hittills i vårt mål. Samtliga matcher på hög nivå med 2 st riktigt svettiga räddningar som pricken över "i":et.
Sist men inte minst tycker vi ledare ytterligare en tjej förtjänar att omnämnas i denna text och det är Rowa. Träning ger färdighet... Mycket bra i dag!
 
Vänligen tränarna Bjarne & Mattias
Publicerad: 2016.10.22

Juli 2019

Ti On To Fr
1
2
Träning 19:00-20:30, Dotorp A
3
4
Träning 19:00-20:30, Odenvi
567
8
9
Träning 19:00-20:30, Dotorp B
10
11
Träning 19:00-20:30, Dotorp B
121314
192021
22232425262728
293031    

Nästa match

Alingsås KIK - Falköpings KIK F15
Söndag 11 Augusti, 17:00
Noltorpsvallen A

Resultat

Senaste nytt

Falköpings kiks supportrar

ADRESS

Falköpings KIK
Odengatan 37
521 47 Falköping

Design och produktion av Olausson Group AB

Telefon & mail

Telefon: 0729 - 65 00 40
info@falkopingskik.se

Administration