Olausson Group

Futsal-DM Dam

Futsal-DM Dam

När vi spelade gruppspelet i november hade vi en målsättning att ta oss till slutspelet i Grästorp. De inledande matcherna gjorde vi riktigt fina prestationer vilket gjorde att vi skulle avsluta med en direkt avgörande match mot IFK Örby om förstaplatsen i gruppen och säkrat avancemang. Tyvärr gjorde vi en stor underprestation i den matchen och kom inte upp i den nivå som krävs. Örby kunde vinna matchen och vi hamnade på en oviss andraplats. Vi fick därför vänta till helgen efter då resterande grupper spelades och där hoppas på rätt resultat. Lyckligtvis för oss så föll de resultaten på rätt plats och vi fick möjligheten att spela slutspelet i Grästorp.
 
I slutspelets första gruppspel hamnade vi i en grupp tillsammans med Skoftebyns IF, Lidköpings FK och IK Gauthiod. Två gruppsegrare och ett lag som direktkvalificerat sig till slutspelet, vilket i förhandssnacket tydde på en mycket tuff grupp.
 
Vi inledde mot Skoftebyn och det var en typisk premiärmatch. Båda lagen försökte spela ett konstruktivt anfallsspel  men möttes av strukturerade och bra försvarsspel. I den 7:e minuten kunde Skoftebyn ta ledningen. Men vi lät oss inte nedslås av det utan trummade på, tre minuter senare kunde vi kvittera genom ett snabbt klapp-klappspel som avlutades på mål av Sara. Matchen igenom är jämn men när det är två minuter kvar kan Skoftebyn ta ledningen och  hålla den matchen ut.
 
I den andra gruppspelsmatchen stod Lidköpings FK för motståndet. Lidköping är ett duktigt bolltekniskt lag som spelar en snabb futsal. De hade majoriteten av bollinnehavet men skapade inte några farliga lägen. De lägen som de fick var deras snabba kontringsboll från deras målvakt när vi anfallit och kommit till avslut. Det dröjde till den 18:e minuten innan de fick hål på Moa och kunde ta ledningen. När vi sedan direkt efter avspark började förbereda för att ta ut målvakten kunde Ronja kvittera till 1-1 i den sista minuten. Vi kundesedan hålla det resultatet matchen ut.
 
När vi gick in i den sista gruppspelsmatchen var förutsättningarna glasklara, vi behövde en vinst för att semifinalspelet skulle leva efter matchen. När matchen inleddes visade vi att vi skulle fortsätta på den inslagna vägen med vårt spel. Ett stort ansvarstagande och uppoffrande spel av alla både offensivt och defensivt bäddade för att vi gnetade oss in i matchen. I den 6:e matchminuten kunde Filippa göra 1-0 efter en fin omställning. Matchbilden fortsatte på samma sätt och Gauthiod hade några lägen som de inte kunde förvalta på grund av vårt uppoffrande försvarsspel. I den 14:e matchminuten rullar vi upp motståndaren, återigen efter ett fint klapp-klappspel och får bollen rullandes in mot öppet mål. Det tvingar en utespelare att stoppa bollen med handen. På den efterföljande straffen gör Matilda J 2-0 genom att stenhårt och säkert skjuta straffen i mål via ribban. När det sedan är tre minuter kvar reducerar Gauthiod till 2-1. Det skulle kunna tyckas att det skulle infinna sig lite nerver hos spelarna, men icke. En minut senare kan Ronja bryta sig förbi sin motståndare och med ett välplacerat avslut i bortre gaveln fastställa slutresultatet till 3-1.
 
Nu hade vi gjort vår del, det var bara att invänta resultatet i matchen mellan Skoftebyns IF och Lidköpings FK. Vi behövde en vinst från något av lagen för att ta oss vidare. Ett oavgjort resultat i den matchen och vi hade spelat klart. Till vår fördel så gjorde Skoftebyn en helgjuten insats och kunde besegra Lidköping med 2-1.
 
Efter att vi blivit tvåa i gruppen så lottades vi mot gruppsegraren i den andra gruppen som var Holmalunds IF Alingsås. Ett riktigt duktigt lag som spelar futsal i ett högt tempo. Redan i den 4:e matchminuten kan de göra 1-0 efter en fin speluppbyggnad. Trots att de har ett stort bollinnehav så skapar de inte många farliga chanser. Tre minuter efter deras mål kan Sara bryta sig förbi sin motståndare och med ett välplacerat avslut i bortre gaveln göra 1-1. Det ger oss lite ytterligare energi och vi pumpar på i vårt spel. Tyvärr gör vi ett litet räknefel i vårt försvarsspel och i den 10:e matchminuten kan Holmalund göra 2-1 efter att frispelat en spelare helt ren vid bortre stolpen. Halva matchen har nu gått och vi känner att vi fortfarande är med. Alla spelare höjer sig ytterligare och tillsammans gör vi ett fantastiskt jobb. Vi lyckas vaska fram några farliga chanser men bollen vill inte in i mål. På slutet tar vi ut målvakten för att få ett övertag, men vi lyckas inte få till en kvittering och Holmalund kan stå som segrare i matchen och vi fick en bronspeng med hem till Odenplan.
 
Sammanfattningsvis så gör vi en helgjuten insats under hela dagen. Alla spelare kliver fram och tar ansvar genom att visa att de vill vara med och påverka. Det gör att vi som lag kan genomföra den här prestationen.
 
Publicerad: 2017.12.17

Matchfakta

  • Falköpings KIK - Skoftebyns IF 1-2
  • Resultat: 1-2
  • Datum: 2017-12-16
  • Tid: 10:30:00
  • Sammanhang: Futsal-DM 2017

December 2018

Ti On To Fr
     12
3
Träning 21:00-22:30, Dotorpsskolan
4
5
Träning 20:30-22:00, Dotorpsskolan
6789
10
Träning 21:00-22:30, Dotorpsskolan
11
12
Träning 20:30-22:00, Dotorpsskolan
13141516
17
Träning 21:00-22:30, Dotorpsskolan
18
19
Träning 20:30-22:00, Dotorpsskolan
20212223
24252627282930
31      

Resultat

Senaste nytt

Falköpings kiks supportrar

ADRESS

Falköpings KIK
Odengatan 37
521 47 Falköping

Design och produktion av Olausson Group AB

Telefon & mail

Telefon: 0515-125 60
info@falkopingskik.se

Administration