Olausson Group

Råda BK- Falköpings KIK 2-5

Ytterligare en härlig seger!
Råda BK- Falköpings KIK 2-5
Ytterligare en härlig seger!
Detta var en match som vi visste skulle bli svår, eftersom Råda är ett riktigt duktigt fotbollslag. Vi hade stora problem i vårt första möte, men lyckades ändå få med oss 3 poäng då.
Till dagens match så hade vi en del spelare som inte var tillgängliga pga skador, sjukdomar och jobb. Som tur är så har vi en ganska bred trupp, men vi har nog inte råd med fler bortfall nu.
Vi får en riktig kalldusch direkt efter att domaren blåst igång matchen, jag tror inte att det har gått 2 minuter innan Råda tar ledningen efter ett snyggt mål, där vi kommer lite fel i våra zoner. Råda hittar en djupledsboll på höger sida och kommer till ett fint inlägg mot bortre stolpen där 3 Råda spelare kommer och kan enkelt sätta bollen i nättaket. Vi skulle även fortsättningsvis ha svårt i vårt försvarsspel när Råda spelar samma typ av anfallsfotboll, spelar boll på felvänd mittfältare som passar en rättvänd spelare som slår en djupleds boll ut mot kanten, som avslutas med ett inlägg mot bortre stolpen. Att Råda har kommandot i matchens första 20 minuter beror inte på att vi är dåliga eller att vi har dålig inställning, det beror endast på att Råda spelar riktigt bra fotboll. Visst har vi svårt även med vårt passningsspel första 20 minuterna, men det är för att vi stressar för mycket, vilket resulterar i mycket bolltapp ifrån våran sida. Efter denna perioden, så förändras matchbilden och vi tar över mer och mer i matchen. Vi spelar lite mer avslappnat, vågar hålla i bollen och kommer också hitta rätt i våra passningar. Vi vågar utmana och vi lyckas vid ett flertal tillfällen att slå ut våran motståndare. När det sedan är 10 minuter kvar av halvleken, avlossar Tess ett riktigt bra skott ifrån 25 meter som letar sig in i nättaket. I ärlighetens namn så skapar vi inte jätte mycket målchanser i första halvlek, men vi har ett antal halvchanser som med lite tur hade kunnat resultera. 1-1 i halvtid känns ändå ganska rättvist.
Inför andra halvlek så hade vi på känn att vi var det något bättre laget och om vi bara fortsatte på samma vis som vi avslutade första halvlek, så skulle vi ha stora möjligheter att få med oss 3 poäng. Men även denna halvlek börjar med en kalldusch, även nu så är det Råda som tar ledningen innan klockan passerat 2 minuter. Målet kommer till efter att vi varit väldigt passiva i vårt målområde, istället för att vi ska rensa iväg bollen så lyckas en Råda spelare få en tå på bollen som letar sig in i Moas bortre hörn. Vi repar oss ganska snabbt efter detta och stressar inte upp oss. Vi kommer också efter ca 10 minuter att kvittera till 2-2, efter att Brink spelat fram Sara som enkelt placerar bollen i mål. Det är vi som har kommandot i hela andra halvlek och i mitten av halvleken så gör Sara sitt andra mål, efter ett fint anfall på vår vänster kant, Olivia slår en fin djupledspassning till Rebecka som passar in bollen till Sara som återigen placerar bollen snyggt i mål. Med en kvart kvar av matchen så kommer det förlösande 4-2 målet, Tess slår en fantastisk djupledspassning ifrån egen planhalva till Brink som bryter in från kanten och kommer fri med målvakten, och matchen känns avgjord. Men vi var inte nöjda för det, för att Sara skulle få göra ett hattrick innan matchen var slut. Det är återigen Tess som spelar fram bollen till Sara, som kommer fri med målvakten, rundar henne och iskallt lägger in bollen i öppet mål.
Vi gör en riktigt stabil insats i dagens match, även ifall vi får en rejäl kalldusch i båda halvlekarnas första minut. Och oavsett ifall det var Råda som började bäst så jobbade vi på riktigt bra matchen igenom, stor eloge till hela laget!  
Nu laddar vi om inför derbyt mot Vartofta på Lördag.
 
Publicerad: 2018.08.22

Juni 2019

Ti On To Fr
     12
4
Träning 19:00– 20:30 , Odenplan - A-Plan
568
9
Träning 18:00-19:30, Odenplan - A-Plan
10
Träning 19:00-20:30, Odenplan-B-plan
12
13
Träning 17:30-19:00, Odenplan-B-plan
1415
16
Träning 18:00-19:30, Ållebergsgymnasiet-Odenvi
1719
20
Träning 17:30-19:00, Odenplan-B-plan
2122
23
Träning 18:30-20:00, Odenplan-A-Plan
24
Träning 17:30-19:00, Odenplan-B-plan
27
Träning 19:00-20:30, Odenplan-B-plan
2829

Nästa match

Mariestads BoIS FF - Falköpings KIK
Söndag 30 Juni, 17:00
Lekevi IP A-plan

Resultat

Senaste nytt

Falköpings kiks supportrar

ADRESS

Falköpings KIK
Odengatan 37
521 47 Falköping

Design och produktion av Olausson Group AB

Telefon & mail

Telefon: 0729 - 65 00 40
info@falkopingskik.se

Administration