Olausson Group

Träningsläger

Resan gick mot den fantastiska anläggningen Lassalyckan i Ulricehamn
På fredag eftermiddag inleddes årets träningsläger. Resan gick mot den fantastiska anläggningen Lassalyckan i Ulricehamn, där vi tränade, var inackorderade och spelade match, under tre härliga dagar! Redan på fredagen inledde vi det fortsatta arbetet mot en grym säsong 2019. Vi arbetade vidare, både i smågrupper och även individuellt, med idrottspsykologi och det arbete som vi påbörjat med bl.a. idrottspsykologen Erica Hellberg. Kvällen avslutade med tävlingar där lagen bl.a. fick visa sina kunskaper i ordspråk och ordkunskap. 
 
Till den fantastiska hotellfrukosten på lördagen så var också lägrets instruktör på plats.
Eija Feodoroff, som i 20 år arbetat professionellt som tillslagsinstruktör och expert med alltifrån landslagsspelare till flickspelare, befann sig i Ulricehamn för att tillbringa 2 hela dagar med oss. Under lördagens två pass så skulle grunderna gnuggas och minnena friskas upp! Eftersom detta var andra gången som tjejerna i laget träffade Eija så kunde vi snabbt ta oss från grunderna mot mer funktionella övningar och så småningom, även positionsanpassade moment. Efter lunchen så fick spelarna även en individuell videoanalys med specifika tips för att lyckas ännu bättre framöver! Den långa men härliga dagen avslutade med teori kring förhållningssätt i gruppen, val av spelare till spelarrådet och fortsatta tävlingar. Lagen testades bl.a. i kunskap kring bygge av marshmallows- och spagettitorn, musikquiz samt träffsäkerhet.
 
Söndagen innehöll även den två grymma träningspass där spelarna fick vidareutveckla olika tekniker och utifrån vårt arbetssätt så fick tjejerna möjlighet att gnugga de olika varianterna i spelövningar. Dagens teoripass blev en påbyggnad kring de diskussioner som vi hade tidigare kvällar där Eija kom med värdefulla tips och tankar utifrån hennes mångåriga erfarenhet i elitmiljöer.
 
Sista kapitlet på 2019 års träningsläger kom att skrivas på söndagskvällen då vi avslutade vår fantastiska helg tillsammans, med en träningsmatch för Dam A mot IK Friscopojkarna.
I startelvan hittade vi många säsongsdebutanter och även en helt ny bekantskap i vårt senaste nyförvärv Linda. Självklart var det en del trötta och slitna spelare på plan, framförallt mentalt, och det syntes i början när Friscopojkarnas rutinerade spelare snabbt utnyttjade våra misstag i speluppbyggnaden och försvarsspelet. I halvtid stod det 4-1 till motståndarna och vi fick möjlighet att korrigera våra tillkortakommanden och justera positionerna.
Det resulterade i en mycket bättre andra halvlek där vi har bud på några mål och där vår målvakt står för två fantastiska räddningar som håller oss kvar i matchen. Tyvärr lyckas vi inte reducera men vi avslutar på ett bra sätt och med en fantastisk inställning!
 
Stort tack till spelare, tränarstab, ledare, föräldrar, Eija och Fredrik, Hotell Lassalyckan och alla andra involverade för en fantastisk helg!
Redan på onsdag spelar vi nästa match när vi på hemmaplan ställs Nittorps IK i DM.

Välkomna!


   
 
 
 
Publicerad: 2019.04.01

Juli 2019

Ti On To Fr
13
4
Träning 17:30-19:00, Odenplan-B-plan
Träning 17:30-19:00, Odenplan-B-plan
67
8
9
Träning 17:30-19:00, Dotorpsskolan - B-plan
10
11
Träning 17:30-19:00, Dotorpsskolan - B-plan
121314
15161718192021
22232425262728
29
Träning 19:00-20:30, Odenplan-A-Plan
30
Träning 17:30-19:00, Odenplan-B-plan
31    

Nästa match

Egnahems BK - Falköpings KIK
Måndag 5 Augusti, 19:00
Egna Hem Runnåkra IP

Resultat

Senaste nytt

Falköpings kiks supportrar

ADRESS

Falköpings KIK
Odengatan 37
521 47 Falköping

Design och produktion av Olausson Group AB

Telefon & mail

Telefon: 0729 - 65 00 40
info@falkopingskik.se

Administration